Volkswagen T2ab Bus 1972 Westfalia Camper

Description

Te koop aangeboden:

Een originele Volkswagen T2a/b Westfalia Camper Bus uit 1972 met pop-top hef dak, supergezonde bus met een hele mooie uitstraling. Bouwjaar Woensdag 15 December 1971 en model 01-1972. Zeldzame cross-over model 1972, oude looks van de T2a (bumpers en knipperlichten) en de moderne techniek van de T2b (schijfremmen en een zwaardere motor). Deze bus heeft officieel 5-zitplaatsen, dus ideaal voor grotere gezinnen. De originele kleur van de bus is L11H Sierrageel.


Deze mooie bus hebben wij gevonden in California USA en konden hem niet laten staan. Hij was verscholen onder een paar grote bomen en heeft daardoor de laatste jaren in de schaduw doorgebracht. De bus heeft sinds 2011 niet meer gereden en heeft door deze lange stilstand werk aan de remmen en aan de motor.


Er zit een doorloop naar achteren wat erg handig is tijdens het kamperen, dit zorgt voor extra ruimte in de bus. De bekleding van het camper interieur is nog gaaf, geen slijtage plekken en heeft de kleur mosterdgeel, originele skai bekleding. Camper interieur is werkelijk super, geheel compleet en in mooie gave conditie met originele Westfalia bekleding op de zit/slaapbank. De zit/slaapbank beschikt over 2-zitplaatsen en heeft een bed voor 2 personen. Tevens is er een hangmat aanwezig voor boven het stuur, hier kan een kindje tot en met 6-jaar oud in slapen. Klaptafel is aanwezig en ook de jumpseat achter de bestuurdersstoel. Zelfs het originele Westfalia bijzet krukje is aanwezig.


Aan beide zijde zitten de originele Westfalia Louvre ramen en kunnen eenvoudig bediend worden met een draaiknop, hierdoor kan je goed ventileren op een warme dag/ avond/ nacht. Kunnen eventueel ook worden voorzien van muggengaas.De motor is helaas compleet gedemonteerd door de vorige eigenaar. Het betreft een 1800cc Type-4 motor met 68Pk. Eventueel tegen meerprijs is deze motor te reviseren. De versnellingsbak is nog origineel en werkt volgens de vorige eigenaar goed.


Er zit een klein beetje laswerk aan de batterij bak aan de rechter achterkant, dit is roestig vanwege een lekkende accu in het verleden.


Het originele Westfalia Pop-up hefdak verkeerd in zeer goede staat, zelfs het tentdoek is compleet vervangen m et nieuw tentdoek in de kleur beige met 3 ventilatie-vensters


Kortom een geweldige bus om met je gezin mee op vakantie te gaan of lekker mee rond te rijden naar leuke plekjes.

Papierwerk is compleet en reeds ingevoerd in de Europese Unie, alle taxen zijn reeds betaald.

Bel of mail ons gerust als je interesse hebt in deze schitterende bus.

Verkoops prijs € 12.995,--

€ 12.995,00

Reference
ECC00048
Category
T2A/B
Model
Volkswagen T2ab Bus 1972 Westfalia Camper
Year
1972
Color
L11 H (04) sierra yellow 
Condition
Good
Availability
Sold